BEST'TEN KÖTÜ START 58-63

BEST

Best, Küçükçekmece maçını 58-63 kaybederek ligde kötü bir start verdi.

Türkiye  Basketbol 2.liginde mücadele eden Best Balıkesir Basketbol Kulübü sezonun ilk maçında sahasında Büyükçekmece Basketbolu’u ağırladı. Ligin yeni ekibi karşısında etkisiz bir oyun sergileyen Mavi-Beyazlılar son bölümde canlansada  maçı lehine çevirmeyi başaramadı. Ciddi bir taraftar desteğiyle oynayan Best ilk maçından mağlubiyetle ayrılarak sezona kötü başlangıç yaptı. Küçükçekmece maçı 63-58 kazanarak ligde ki ilk maçında galibiyetle tanıştı.

Karşılaşmaya Dj Thompson, Hilmican, Sercan, Zlovaric ve Hadi Doğan beşlisiyle başlayan Best Balıkesir

Sercan ve Hadi’nin basketleriyle iyi bir başlangıç yapsada art arda yapılan top kayıplarıyla bir anda geri düştü. Büyükçekmece iyi savunma yaparak Best’i hataya zorlarken bulduğu basketlerle de farkı açmaya başladı ve çeyreği 19-10 önde tamamladı.

İkinci periyottada Best Balıkesir oyunda istediği ağırlığı koyamazken Küçükçekmece Basketbol farkı korumayı başardı. Geçen sezon Best Balıkesir forması giyen Timuçin Yener etkisini gösterdi. Çeyreğin sonunda Küçükçekmece’nin  12 sayılık avantajı bulunurken devreye 33-21 üstün girmeyi başardılar.  Üçüncü çeyrekte Best Balıkesir Hadi Doğan’ın üçlükleriyle hareketlendi ve farkı üç sayıya kadar indirmeyi başardı. Skor 36-33’e kadar gelirken bu bölümden sonra Küçükçekmece toparlandı ve son çeyreğe 42-35 önde girdi. 4.periyotta Küçükçekmece farkı 14 sayılarak kadar çıkarsada Best Balıkesir yine bir geri dönüşe imza atarak  maçın bitimine 1.04 kala farkı 3 sayıya kadar indirdi.  3 sayıya indirdikten sonra bir üçlükten yararlanamayan ve bir top kaybı yapan Best hakeminde hatalı kararının kurbanı olmasıyla maçı kazanma şansını kaçırdı ve salondan 63-58 mağlup ayrılarak kötü bir başlangıç yaptı.

Best Balıkesir’de Hadi 18 sayı, Thompson 12 sayıyla oynarken konuk ekipte Erdem 21 sayıyla maçın yıldızı oldu.

SALON: Kurtdereli

HAKEMLER: Ozan Çakar, Aydın Karaçam, Onur Can

BEST: James Thompson 12, Orhun 1, Hilmi  2, Onur  7, Sercan 10, Zlovaric  8, Hadi  18

Büyükçekmece BASKETBOL: Erdem 21, Barış 10, Tufan 5, Paris  9, Ömer  3, Musa  5, Ahmet  8, Timuçin  2



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli